Roliga kortspel online

Kortspel är något som människor har spelat i många århundraden. Och medan vi normalt sett tänker oss kortspel som något där man håller i fysiska kort finns det gott om kortspel som gjort flytten över till internet. Här tittar vi på några populära alternativ just nu.

Hearthstone

Hearthstone är ett samlarkortspel från Blizzard som kom ut 2014 men fortfarande håller sig i toppen inom sin genre tack vare regelbundna uppdateringar och expansioner. Spelet spelas en mot en och erbjuder stor variation av spelsätt med nio olika klasser som alla har tillgång till en unik uppsättning kort. Spelet har också en väldigt levande e-sportscen med flera stora turneringar varje år.

Gwent

Gwent är också ett samlarkortspel och började som ett spel inuti ett spel. Det introduceras som ett minispel i 2015:s Witcher 3: Wild Hunt men blev senare ett helt eget spel. Det började med en stängd beta under 2016 och gick sedan vidare med en öppen beta under 2017. Trots att spelet ännu inte haft sin officiella release finns det turneringar och världsmästerskap som spelas världen över.

Poker

När man talar om kortspel går det ju inte att undvika att nämna poker. Det är ju dock inte så mycket ett spel som en samling spel med gemensamma regler och drag. Poker har länge varit en stor favorit på nätet tack vare att det krävs betydligt mer planering för att kunna spela ordentlig poker utanför internet. Många som spelar poker idag har nog inte ens spelat spelet på allvar utanför nätet.

Black jack

På samma sätt som poker har blivit väldigt stort online har även black jack hittat en hel del nya spelare. Detta är troligtvis ett av de snabbaste kortspelen man kan spela idag och det blir bara snabbare när man spelar det online. Även om det är vanligt att spela black jack för pengar finns det även i gratisvarianter för de som vill finslipa sitt spel utan att betala för det.